Koret

Omtale af Vestjysk Koncertkor

Vestjysk Koncertkor afholdt sin første koncert december 1981 i Struer Kirke, hvor Bachs Juleoratorium var på programmet. Siden da har koret opført en lang række større korværker og afholdt a cappella koncerter rundt i det vestjyske område.

Korets dirigent er siden 2012 Peter Vogel. Han er uddannet i musikvidenskab ved Aarhus Universitet, og har specialiseret sig i direktion. I en årrække har han dirigeret adskillige amatør- og semiprofessionelle ensembler, bl.a. symfoniorkestret Euphrosyne, Slagelse Kammerorkester, og senest Jysk Akademisk Orkester og Kammerkoret GOCK. Udover dette skriver han også selv musik, og har en årrække undervist på OrkesterEfterskolen i Holstebro.

Fast pianist og organist for koret er Benjamin Davis Maack, til daglig organist ved Hedeagerkirken i Herning.

Vestjysk Koncertkor består af ca. 50 sangere fra Midt- og Vestjylland, mange synger i andre kor, og de fleste har mange års korerfaring bag sig. Koret mødes ca. 9 lørdage om året i Holstebro eller Herning for at indstudere større værker, primært kirkemusikalske til opførelse gerne i samarbejde med professionelle solister og musikere. Sammen med Nordvestkoret i Thisted har koret opført Mozarts Requiem, Bachs Matthæuspassion og h-mol messe. I 2013 sammen med Orkester Midt Vest Haydns ”Skabelsen” i HaveOasen i Herning, i Thyborøn Kirke og i Holstebro Kirke. Den hidtil største udfordring har været opførelse af Brahms ”Ein Deutches Requiem”. Orkester var ”Orkester MidtVest” , et symfoniorkester bestående af unge musikstuderende og professionelle musikere, som koret flere gange har samarbejdet med. Værket blev opført i Viborg Domkirke, Silkeborg Kirke og Thyborøn Kirke.

I efteråret 2018 er Schuberts messe i G-dur på programmet, et dejligt velklingende stykke musik, som går lige ind hos både sangere og publikum. Desuden synger koret 2 motetter af den engelske komponist Parry og af Bruckner bl.a.  ”Locus Iste”.  Der bliver 2 koncerter: 11. september i Videbæk Kirke og 25. oktober i Lemvig Kirke.

Thyborøn Kirke-1

 

 

 

Skriv et svar