Koret

Omtale af Vestjysk Koncertkor

Vestjysk Koncertkor afholdt sin første koncert december 1981 i Struer Kirke, hvor Bachs Juleoratorium var på programmet. Siden da har koret opført en lang række større korværker og afholdt a cappella koncerter rundt i det vestjyske område.

Korets dirigent er siden 2012 Peter Vogel. Han er uddannet i musikvidenskab ved Aarhus Universitet, og har specialiseret sig i direktion. I en årrække har han dirigeret adskillige amatør- og semiprofessionelle ensembler, bl.a. symfoniorkestret Euphrosyne, Slagelse Kammerorkester, og senest Jysk Akademisk Orkester og Kammerkoret GOCK. Udover dette skriver han også selv musik, og har en årrække undervist på OrkesterEfterskolen i Holstebro.

Fast pianist og organist for koret er Benjamin Davis Maack, til daglig organist ved Hedeagerkirken i Herning.

Vestjysk Koncertkor er udsprunget af de kor- og orkesterstævner, der gennem 20 år fandt sted på Nørre Nissum Seminarium. Koret holder nu til på Holstebro Gymnasium og består af ca. 50 sangere, alle med stor korerfaring. Korsangerne mødes ca. 9 lørdage om året for at indstudere større kirkemusikalske værker til opførelse  gerne i samarbejde med professionelle solister og musikere.  Koret har i samarbejde med Nordvestkoret i Thisted opført Mozarts Requiem i Thisted Kirke, Holstebro Kirke og Viborg Domkirke, Bachs Matthæuspassion i Vestervig Kirke og Viborg Domkirke, og i 2011 Bachs Messe i h-mol i Herning Kirke og i Vestervig Kirke – korets hidtil største og mest krævende opgave.

I efteråret 2013 opførte koret i samarbejde med Orkester Midt Vest Haydns “Skabelsen”, indstuderet under ledelse af Thomas Bach Madsen. og opførelserne dirigeret af Søren K. Hansen.

Koret har i december 2015 i Thyborøn Kirke, HaveOasen Herning og Ringkøbing Kirke opført julekoncerter.
Programmet var delt i to dele: 1. Første del af Händels Messias. 2. Korsatser til juletiden, sunget på dansk sprog. Hele koncerten opførtes med orkester og solister.

Skriv et svar